Muzikale wandeling op zondag 25 augustus 2024


Geïnspireerd door de succesvolle tweede editie met zeer gedreven musici organiseren we ook dit jaar weer een muzikale wandeling op de Langegracht, Kinderlaan 2 te Esbeek. In deze prachtige ambiance worden op drie verschillende podia klassieke concerten gegeven van ongeveer 30 minuten. Ieder uur is er op alle drie de locaties een concert. U wandelt van het ene podium naar het andere volgens een aangegeven route en ziet dus ieder uur een ander ensemble.

Het eerste concert begint om 13.00 uur, het laatste om 16.00 uur. Het afsluitende concert vindt plaats op de binnenplaats waar alle toehoorders bij elkaar komen om dit concert te beluisteren.

Ook dit jaar hebben we weer een prachtig programma met gevestigde musici en jonge talenten.  Duo Pauline Oostenrijk, hobo- Enno Voorhorst, gitaar. Studenten van de Hochschule Karlsruhe spelen hoornkwartetten op het podium in het bos. Camiel Lemmens, Oriol Gómes, Paula Perera en Tobias van der Wardt. Amy en Liam Nassereddine, saxofoon en piano, zus en broer en talent/ leerlingen van de Young Musicians Academy van het Fontys conservatorium te Tilburg.

Ter afsluiting speelt Strijktrio da Capo met Daniel Kramer, pianist. Strijktrio da Capo: Annemieke Corstens viool, Marjolein Dispa Altviool, Ceciel
Strouken Cello. Zij spelen het Strijktrio in Es van Beethoven en vervolgens het Pianokwartet in Es van Dvorak.

Voorafgaand aan het eerste concert zal er vanaf 12.15 uur nog een passende verrassing zijn. Wij heten u vanaf 12.00 uur hartelijk welkom op Kinderlaan 2 te Esbeek. Graag verzoeken wij u om uiterlijk 12.45 uur aanwezig zijn, zodat u op tijd aanwezig kunt zijn bij het eerste concert.
Er is ruime parkeergelegenheid voor auto en fiets.

U kunt zich inschrijven en de betaling doen via onderstaande Button “Tickets“. U krijgt dan automatisch een bevestiging van uw bestelling en betaling.
We hopen u te verwelkomen op de Langegracht !!!!!!

Hartelijke groet,


Namens het bestuur Muziek op de Langegracht,

Annemieke Corstens.

Parsifal begeleidt de opbouw van het podium

Kinderen t/m 15 jaar
gratis !!!

Daniel Kramer

Trio da Capo

Enno Voorhorst

Camiel Lemmens, geboren in 1999, is sinds april 2023 plaatsvervangend solohoornist bij de Düsseldorfer Symphoniker.

Voor zijn aantreden in Düsseldorf speelde Camiel mee bij verschillende gerenommeerde orkesten. Zijn muzikale reis begon als academist bij het Sinfonieorchester Aachen van 2021 tot 2022, waarna hij als plaatsvervangend solohoornist speelde bij het Staatstheater am Gärtnerplatz in München.

Daarnaast maakte hij deel uit van prestigieuze ensembles zoals het Gustav Mahler Jugendorchester en het European Union Youth Orchestra. Als invaller speelde hij met gerenommeerde orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest Amsterdam en het Rotterdams Philharmonisch Orkest, waarbij hij onder leiding stond van eminente dirigenten zoals Yannick Nézet-Séguin, Iván Fischer en Lahav Shani.

Camiel begon zijn muzikale vorming aan het Conservatorium Maastricht, onder begeleiding van professor Will Sanders en Willy Bessems, waar hij zijn bachelorstudie in 2022 cum laude voltooide. Momenteel zet hij zijn masterstudie voort aan de Hochschule für Musik und Theater München, waar hij studeert bij de professoren Johannes Hinterholzer en Carsten Duffin.

Liam Nassereddine

Liam en Amy Nassereddine

Pauline Oostenrijk

Oriol Gómez Sierra (2000) is een Spaanse hoornist met ervaring in orkest, kamermuziek en solospel.

Hij begon zijn muziekstudies in zijn geboortestad, Reus, en in 2018 begon hij zijn bacheloropleiding aan het Conservatorium Maastricht, waar hij momenteel zijn masterstudies volgt onder leiding van Prof. Will Sanders en Prof. Willy Bessems.

Tijdens zijn studie heeft hij gespeeld in vele jeugd- en professionele symfonische blaasorkesten en orkesten, zowel in Spanje als in Nederland, en heeft hij deelgenomen aan belangrijke competities en festivals, zoals het WMC Kerkrade 2017 en 2022, Les Pianos Folies Music Festival 2023 en de Young Euro Classic 2023 met het West Balkans Youth Orchestra, onder andere.

Paula Perera werd geboren in Tenerife, Spanje in 1997. Ze begon haar muziekstudies op zesjarige leeftijd bij de Filarmónica Nivaria. Op negenjarige leeftijd begon ze aan het professioneel conservatorium van Tenerife, waar ze haar professionele studies in 2016 afrondde.

In datzelfde jaar begon ze haar Bachelor muziek bij professor Inés González, en kreeg ze een Erasmusbeurs aan het Conservatorium Maastricht bij de professoren Will Sanders en Willy Bessems. Daar bleef ze om haar premaster en master muziek te volgen, die ze in juni 2024 afrondt. Paula is ook lid van het Jeugdorkest van de Canarische Eilanden.

Ze heeft samengewerkt met professionele orkesten zoals Bochumer Symphoniker, Gürzenich Köln Orchester, Duisburger Philharmoniker en Orquestre Philharmonique Royal de Liège, onder anderen.

Tobías Vincent Rafael Sylvester van der Wardt, geboren in 2001 te Amsterdam, Nederland, is een toegewijde hoornspeler met uitgebreide muzikale opleiding en orkestervaring.

Hij begon zijn muzikale reis in 2008 aan de Amsterdamse Muziekschool onder leiding van Angenieta de Bie. Tobías studeert momenteel aan het Conservatorium van Maastricht, waar hij les krijgt van professor Will Sanders en Willy Bessems. Hij heeft ook les gehad van gerenommeerde docenten Teunis van der Zwart en Hermann Baumann.

Tobías heeft opgetreden met verschillende orkesten en ensembles en heeft deelgenomen aan talrijke Europese tournees en festivals. Zijn deelname aan deze projecten getuigt van zijn toewijding en groeiende reputatie in de muziekgemeenschap. Daarnaast heeft hij masterclasses gevolgd bij bekende musici zoals Christoph Eß, Sibylle Mahni en Andrew Bain. Zijn diverse ervaringen blijven zijn vaardigheden en passie voor muziek verdiepen.