Hilvarenbeek maakt kennis met

Muziek op de Langegracht:

driemaal Mozart


ESBEEK - Hilvarenbeek heeft er een culturele troef bij. De nieuwe stichting Muziek op de Langegracht, met Michiel van der Sanden als voorzitter, brengt deze en volgende maand drie concerten rondom Mozart op de planken.

De naam van de stichting verwijst naar het Esbeekse landgoed waar de internationaal vermaarde dirigent Jac van Steen woont. Op zijn boerderij aan de Kinderdijk organiseerde hij vorig jaar in coronatijd, samen met zijn echtgenote en violiste Annemieke Corstens, een concert voor een klein publiek.


Dat initiatief mondt nu uit in een muzikale trilogie. Die start zondag 29 augustus met een koffieconcert om 11.30 uur op de binnenplaats van boerderij De Langegracht. Het Hilvarenbeekse KlarinetNsemble, onder leiding van Maarten Jense, en solist André Kerver brengen onder andere Mozart ten gehore.

Ome Willem

Zaterdag 4 september staat op dezelfde locatie om 15.00 en 19.00 uur Mozart wederom centraal. Verteller Edwin Rutten, bekend als Ome Willem, brengt samen met de jonge muzikanten van het Atheneum Kamerorkest het programma Mozart, je zal maar een wonderkind zijn. 

Rutten bezocht vorig jaar een concert bij de Beekse toren dat Jac van Steen had opgezet als protest tegen het culturele beleid van het toenmalig provinciebestuur. Rutten, die eerder met Van Steen samenwerkte, bood toen spontaan aan een volgende keer zelf op te treden. 

Sinfonia concertante 


Laatste concert dit jaar van de nieuwe stichting is een uitvoering van Mozarts Sinfonia concertante op zondag 26 september om 16.00 uur in de Petruskerk in Hilvarenbeek. Solisten zijn Annemieke Corstens op viool en Marjolein Dispa op altviool. Jac van Steen dirigeert een 25-koppig orkest met louter vrienden en kennissen.  Vanwege de coronabepalingen is voor alle concerten slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Bestellen kan via muziekopdelangegracht@gmail.com


Brabants Dagblad - Tom Tacken - 24-08-21