Muzikale wandeling op zondag 3 september 2023

Na een zeer succesvolle eerste editie met een afsluitend recital van Ronald Brautigam, organiseert Muziek op de Langegracht ook dit jaar weer een muzikale wandeling op en rondom de Kinderlaan op Landgoed ‘de Utrecht’ te Esbeek en wel op zondag 3 september. In deze prachtige natuurlijke ambiance worden op drie verschillende podia drie korte concerten van 30 minuten met klassieke muziek gegeven.

U wandelt van het ene podium
naar het andere volgens een aangegeven route. Na de drie wandelconcerten met Hannah Erxleben, Sebastiaan Kemner en Danïel Kramer, komen alle bezoekers weer bij elkaar op de binnenplaats van Landgoed de Lange Gracht voor het afsluitend vierde concert van de zeer entertainende violiste Rosanne Phillippens met piano begeleiding van Danïel Kramer. Na afloop is er nog een gezellig nagenieten op de binnenplaats.


Het wandelprogramma loopt van 13:00 – 17:00:

1. Een optreden van de virtuose Hannah Erxleben
begeleid door de spaanse claveciniste Isabel Negrín López (cv)

2. In het bos speelt vervolgens trombonist Sebastiaan Kemner met een orkest van 15 van zijn leerlingen.

3. Op de Lange Gracht speelt pianist Jan Willem Rozenboom Bach en Schubert
waaronder ook de ‘’fuga met de zachte g”, beter bekent als het in Bach stijl uitgevoerde ‘Brabant’ wat hij schreef voor Guus Meeuwis.


4. Ter afsluiting speelt de violiste Rosanne Phillippens met piano begeleiding van Danïel Kramer een nog samen te stellen onderhoudend programma.

Graag uiterlijk 12:45 aanwezig zijn i.vm. de wandeling naar uw eerste podium.

Voorafgaande aan het eerste concert, zal van 12:15 – 12:45 Jac van Steen; internationaal klassiek dirigent, samen met zijn voormalig student Jacco Nefs, docent klarinet en dirigent van diverse top harmonieën vertellen over zijn vak en de muziek van vanmiddag.

We heten u vanaf 11:45 uur hartelijk welkom op zondag 3 september op Kinderlaan 2.

Graag uw ticket(s) reserveren middels een email naar muziekopdelangegracht@gmail.com met vermelding van de naam van de bezoekers

en het ticketbedrag overmaken op NL76RABO0198.9281.30 t.n.v. Muziek op de Langegracht en eventueel naam bezoekers.
Tickets 30 euro

inclusief 2 consumpties.

Kinderen t/m 15 jaar
gratis !!!

Als afsluiting van het wandelconcert op 11 september 2022 speelde Ronald Brautigam de Appassionato sonata en de Eroica variaties van Beethoven en oogstte een daverend applaus.

Hanna Erxleben en Isabel repeteren

Sebastian Kemner en zijn leerlingen